Tiden går fort när man har roligt!

Hej igen bloggvärlden! Jag vet att det var länge sedan sen sist men jag har varit i Finland. Usch vad odrägliga ungdomar det finns på de där färjorna... Ibland undrar jag om inte Sverige hade sett lite bättre ut om myndighetsåldern i Sverige fortfarande var 21.
Nu är jag bara så himla trött och har fortfarande ont i ryggen efter allt ståhej under påsken. Det är nog dags att lägga sig och drömma om alla fina fynd man kan göra på färjorna ändå!
Förhoppningsvis så kommer det bilder lite senare men nu har jag varit uppe på tok för länge.

Kramiga godnatthälsningar från Bettan

Loppmarknad!

Hej bloggen!

Nu sitter jag här framför dumburken igen, men jag måste berätta om någonting som jag har tänkt på väldigt mycket. Varför köper vi så mycket nya saker hela tiden, när det finns så mycket gammalt som fortfarande är användbart. Jag är oerhört intresserad av loppmarknader och drar mig sällan undan när det finns chans för ett fynd! Nu när våren är här så kommer loppmarknaderna snart att ploppa upp, vilket känns helfestligt!
Här tänkte jag visa lite saker jag har köpt på loppis - hör och häpna!


Det här är en kofta jag köpte förra hösten på en loppmarknad när jag var på besök i Strömsund (en av Görans döttrar bor där). Jag kände direkt att den var utomordentlig och helt perfekt för mig! 50 kr kostade den, så den var värd vartenda öre!


Jag är en gedigen samlare av porslinsfigurer, och detta är en av de finaste jag har. Denna köpte jag på Lions loppmarknad för 20 kr. Helt otroligt.

Kostade också 20 kr!


Uret är gammalt och har varit i mina ägor sedan länge. Flickan med hunden fick jag ärva av min moster, som gick bort för ett 20-tal år sedan. Oerhört vackert.


Vigselparet, dessa fick jag i present av Göran för ett par år sedan. Helt otroligt vackra.

Ballerian. Har speciell plats i mitt hjärta, det är det enda jag har kvar från min far.


Den här vackra fisken hittade jag på Stadsmissionens loppmarknad. Väldigt tjusig!

Vad säger ni, visst är det fint - jag uppmanar alla att gå ut och kolla på loppmarknader. Det finns så mycket fint man kan få tag på! Kanske dags att ringa antikrundan? :-)
Imorgon blir det att åka till K-Rauta för att kolla på markiser igen. Vi hade ju ingen tur när vi var på Rusta. Hoppas vi hittar något den här gången!

Riktigt sommarväder!

Oj så fint det kan bli så här på våren ibland! Var ute och gick i området med Göran och det blev så himla varmt! Tjugo grader i solen och nästan helt vindstilla. Riktigt sommarväder! Jag ligger lite efter vad gäller planteringen av frön så i senast i helgen är det dags att sätta de i marken!

Lite sånthär ska jag plantera!
Luktärt är ett måste i blomsterlådan! (Bild hittat på plantagen.se som för övrigt är ett jättebra varuhus med ritkigt kunniga anställda!)

Tack och lov så mådde Göran äntligen lite bättre idag och vi tog fram utemöblerna. Nu har han dock lagt sig igen, han säger att han har ont i huvudet. :-(
Har beställt hem en ritkig partyklassiker idag från intranätet med lite hjälp av min son. Passar superbra så här i försommartider. Har såklart också beställt hem den på LP. Ska det vara så ska det vara på riktigt!
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL FÖRSOMMARHITTEN!



Ischiasnerv och upprörande fakta.

Hej bloggen!
Idag har varit en jobbig tisdag. Jag har så hemskt ont i ischiasnerven, den har strålat hela dagen. Usch och fy. Göran har hjälpt mig att smörja in mitt höftben med tigerbalsam, så det känns lite bättre. Han är så snäll och hjälper mig med allt. Jag är så glad att jag har honom.
Annars har jag inte kunnat göra så mycket, har försökt att gå ut i trädgården och förbereda i trädgårdslandet, men jag hade allt för ont.
Istället blev det att sitta en hel del framför dumburken, och har hittat en hel del intressanta saker, bland annat detta på HJ:s hemsida. http://www.hemmetsjournal.se/Oss-emellan/Ungdomar-som-snalbor-hemma/. Dagens ungdom är så otroligt bekväma och fruktansvärt lata av sig. Jag är väldigt mån om att se till att mina barn klarar av att ta hand om sig själva, så när de väl gick ut gymnasiet fick de ta och packa sina väskor och flytta. På den tiden var det förvisso mycket lättare att få tag på lägenheter och bostäder. Men så svårt tror jag ändå inte att det är för ungdomar att få tag på lägenheter. Boende kostar pengar helt enkelt, och för pengar krävs det att man jobbar. Den yngre generationen, det vill säga 80 och 90-talisterna är alldeles för lata eftersom de blivit uppfostrade med allting på silverfat. Anledningen till att det är så många ungdomar som fortfarande bor hemma (54% enligt Hemmets Journal) tror jag beror på att dagens ungdom inte orkar jobba helt enkelt och likt parasiter livnär sig på sina föräldrars hårda arbete.
Det är dags att ta i med hårdhandskarna, föräldrar! Såhär får det inte vara, ni förstör ju själv för de tappade ungdomarna.  Många ungdomar är så otroligt själviska och fäser ut elaka påståenden enbart i syfte att göra andra ledsna för att i sin tur känna sig bättre själva. Lyssna därför inte i deras genomskinliga bortförklarningar, ta tag i hårdhandskarna och fös ut dem - för deras eget, och den framtida generationens bästa!
Sen fick jag ett mail från mig gode vän Christina med den här roliga videon! Jag höll på att ramla av stolen, oj så knasigt det kan bli!
http://www.youtube.com/watch?v=IytNBm8WA1c
Hej bloggen!
Idag har varit en jobbig tisdag. Jag har så hemskt ont i ischiasnerven, den har strålat hela dagen. Usch och fy. Göran har hjälpt mig att smörja in mitt höftben med tigerbalsam, så det känns lite bättre. Han är så snäll och hjälper mig med allt. Jag är så glad att jag har honom.
Annars har jag inte kunnat göra så mycket, har försökt att gå ut i trädgården och förbereda i trädgårdslandet, men jag hade allt för ont.
Istället blev det att sitta en hel del framför dumburken, och har hittat en hel del intressanta saker, bland annat detta på HJ:s hemsida. KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SIDAN . Dagens ungdom är så otroligt bekväma och fruktansvärt lata av sig. Jag är väldigt mån om att se till att mina barn klarar av att ta hand om sig själva, så när de väl gick ut gymnasiet fick de ta och packa sina väskor och flytta. På den tiden var det förvisso mycket lättare att få tag på lägenheter och bostäder. Men så svårt tror jag ändå inte att det är för ungdomar att få tag på lägenheter. Boende kostar pengar helt enkelt, och för pengar krävs det att man jobbar. Den yngre generationen, det vill säga 80 och 90-talisterna är alldeles för lata eftersom de blivit uppfostrade med allting på silverfat. Anledningen till att det är så många ungdomar som fortfarande bor hemma (54% enligt Hemmets Journal) tror jag beror på att dagens ungdom inte orkar jobba helt enkelt och likt parasiter livnär sig på sina föräldrars hårda arbete.
Det är dags att ta i med hårdhandskarna, föräldrar! Såhär får det inte vara, ni förstör ju själv för de tappade ungdomarna.  Många ungdomar är så otroligt själviska och fäser ut elaka påståenden enbart i syfte att göra andra ledsna för att i sin tur känna sig bättre själva. Lyssna därför inte på deras genomskinliga bortförklarningar, ta tag i hårdhandskarna och fös ut dem - för deras eget, och den framtida generationens bästa!
.
Den framtida generationen?
.
Sen fick jag ett e-brev från mig gode vän Christina med den här roliga videon! Jag höll på att ramla av stolen, oj så knasigt det kan bli!

Ohyffsade ryttare

Nu ska jag berätta om någonting som hände igår när jag och Göran körde bil. I närheten av där vi bor finns det många stall och hästar. Detta medför självfallet att det är många som är ute och rider på sina hästar. Men någonting som irriterar mig otroligt mycket är att de (ryttare) väljer att rida på vägarna där det kör bilar! Och det verkar som att de tycker att de äger vägen. För när vi körde förbi hästen med ryttaren på i den tillåtna hastighetsbegränsning vägen hade hoppar plötsligt hästen till och får fnatt. Ryttaren blir arg och ger oss fingret. Jag har aldrig varit med om sådant ohyffs.

Att det är tillåtet att rida med hästar på en biltrafikerad väg är helt befängt enligt min mening. Om hästen inte är kapabel till de fordon som faktiskt en väg är anpassad för har den inget där att göra. Tänk om vi skulle tillåta kor springa ut längs vägarna, hur skulle det se ut då?
En annan sak jag irriterar mig på när det kommer till hästar är den kopiösa mängden avföring de gör av med, och att ryttaren bara låter det ligga kvar. Folk blir ytterst arga när hundägare inte plockar upp avföring efter sina hundar - men hästar får frikort på den fronten.

Om man nu ska envisas med att faktiskt ta ut hästarna på stora vägar som är anpassade för fordon som har en hastighet upp till åt minståne 70 km/h så borde man åt minsåne plocka upp den avföring som hästen gör av med. Tänk hur vägarna skulle se ut om bilarna gjorde av med så mycket spill. Jag är värn om att våra vägar och landskap ska vara rena och fina.
Själv tänker jag inte ta hänsyn till ryttare som är ute på vägarna härdanefter. Om de ska vara så hemskt otrevliga och peka finger åt en, då tänker jag köra förbi dem i den högsta tillåtna hastighet som är möjlig. Då kanske de lär sig att hålla sig borta från vägarna.


Härlig söndag

Hej bloggen!

Jag har varit dålig på att uppdatera nu i helgen, men jag har haft fullt upp med det ena och det andra! I lördags var jag och Göran på Rusta för att kolla på nya markiser till utestugan. Vi hittade dock inga som föll oss i smaken, så vi skjuter upp det så länge. Nu när solen tittar fram allt mer är det viktigt att markiserna kommer upp, så man inte blir helt bländad! Men nu ska man inte klaga på att vi äntligen får lite sol, det känns superskönt :-)
Idag har jag dock tagit det lungt. Har kopplat av med att dricka kaffe och lösa korsord i HJ. Dessutom hittade jag en fin insändare i "Oss emellan" angående barn till den äldre generationen som kräver att vi ska barnpassa deras barn. Någon måtta får det väl vara! Lägger in en bild på insändaren, så får ni se vad ni tycker. Jag instämmer själv till fullo!


Kan det bli bättre än såhär? :-)

Korsord är fantastiskt. Jag kan sitta flera timmar och ägna mig åt att klura ut de olika svaren. Jag är beroende av det helt enkelt!
Jag instämmer till fullo!!

Pelargoner och annat trevligt

Hej igen bloggen!

Nu tänkte jag skriva ett inlägg om min favoritblomma, nämligen pelargonen. Det kan nämligen vara problematiskt att veta exakt hur den ska klippas, och bevattnas, därför tänkte jag skriva en liten lathund för er som inte har lika gröna fingrar som jag! :-)

Pelargonen är fantastisk, eftersom den finns i så många olika former och färger. Man får liksom inte nog av denna blomma. Dessutom kräver den mycket jobb, de blir nästan som små barn för en.

För utomhusbruk så rekomenderar jag att blanda jorden med en hel del perlit (finns att köpa i närliggande floristor). Har man inte tillgång till perlit kan man lika gärna använda sig av grus. Ska du odla en pelargon från frö är det viktigt att den får stå varmt i början så grodden växer sig stark. Ca 30 grader är bra, om man har möjlighet att få så varmt (ugn är inte att rekomendera).

Har du en stor och fullvuxen pelargon är det viktigt att du klipper den inför vintern, om den ska stå utomhus. Då låter du alltså blomman gå i ide. Ställ den sedan i ett utrymme där det inte blir kallare än 10 grader. När det sedan blir vår är det viktigt att den får mycket solljus och vatten. VIKTIGT ÄR ATT DEN INTE UTSÄTTS FÖR MINUSGRADER! Då kan nämligen hela blomman dö!


Utomhuspelargon! (ärvd från min syster)

Inomhuspelargon - gul, en favorit :-)

Oj, vad fin dagen blev!

Hej bloggen!

Har precis kommit hem efter att ha varit ute med Göran och fikat. Det är så mysigt med alla uteserveringar som ställs fram nu. Oj vilket fin väder vi fick nu på eftermiddagen! Lite blommor har kommit i blomlådan också. Det är så synd att Göran lider av vårdepressionen. Skulle ju precis ta fram utemöblerna när han fick gå och lägga sig och sova. :-(
Vi gick förbi Åhléns också och tittade på alla fina påskprydnader som börjat säljas. Köpte en massa ljuvligt fina påskägg till barnbarnen. Synd att en annan glömde kameran, annars hade jag visat er alla!
Nej, nu är det dags att stänga av dumburken så man kan spela Björn Skifs på freestajlen och vårstäda lite i området. Oj vad kul man kan ha med en kratta och sopborste. Hoppas ryggen orkar bara...

/Bettan

Ett litet gladare inlägg

Under kvällen har jag försökt att ta det lungt genom att kolla på kulturnyheterna och en intressant dokumentär på kanal 5 om skönhetsoprationer i Thailand! Väldigt intressant, den borde ni se!

Här kommer lite bilder på roliga och söta katter. Jag är definitivt en kattmänniska! Vad är ni? :-)
Är de inte urgulliga?

Upprörd

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det här med bloggvärlden är ju hemskt.
Alla skriver bara elaka kommentarer till mig. Ingen har ens kommenterat läskmaskinen, eller till exempel hur fin min tussilagobild är. Varför ska man alltid koncentrera sig på det negativa?
Jag skäms över dagens Sverige.

Vår!

För det första vill jag bara påpeka att det kom väldigt onödiga kommentarer på mitt förra inlägg. Jag hade förväntat mig mer folk som kan visa förståelse för en dam i min ålder.
Men, inte ska jag gå och deppa för det - för våren är här nu!
Kolla vad jag fann i mitt dike när jag var ute på en dagspromenad med Göran och hans två döttrar Josefina och Camilla.

Ha det så bra alla, och visa lite förståelse för människor i framtiden. :-)


Opassande föräldrar kan lätt elimineras!!

BETTAN REAGERAR
Så här om dagen när jag fick reda på att mitt barnbarn som endast är ynka 16 år gammal är gravid blev jag rosenrasande. Men jag har också upptäckt att trenden att skaffa barn vid sådan ung ålder har fått ett fasaligt uppsving den senaste tiden! När jag under frukosten imorse lyssnade på P2 höll jag att sätta mackan i halsen. Tydligen är det så att 66 % av ungdomarna inte använder kondom vid samlag, vilket är väldigt allvarligt. När jag sedan satte mig här vid datorn och gjorde lite research så hittade jag ett flertal bloggar om tidiga tonårsgraviditeter. Och vad är det man möts av? Självmordsförsök, egoism, barnslighet och allt som en mor inte borde vara.

När jag som ungflicka växte upp i ett Sverige under 60-talet levde moralen fortfarande kvar i vår kära folksjäl. Jag fick redan från barnsben lära sig av mina föräldrar att man inte skulle ha sex innan äktenskapet. Och se hur det blir idag - folket har samlag hit och dit och ser till blir gravida. Ibland utan ens att veta vem av alla tio-tal killar de legat med som är barnets pappa!!!
Någonting måste göras och det drastiskt. Folket förstår inte allvariet i om vår framtida generation blir uppfostrade av barn själva. Hur kunde det bli såhär?

Jag som barnflicka.
Jag lägger ansvaret på TV och Musik. Där uppmanas man till att ha sex och få barn tidigt, för att det är "fränt" och "tjusigt". Det finns ingenting tjusigt i att vara 16 år och ha ett barn. Det är oansvarigt, onödigt och kommer garanterat skada de framtida generationerna.
Jag har uppmanat mitt barnbarn till att utföra abort flera gånger, men det verkar som att hon vill behålla barnet. Jag blir förbannand. Jag känner dessutom att det är ett misslyckande från min dotters sida. Jag hoppas det inte blir så att jag måste säga upp kontakten med dem utan att de kanske kan lösa det i familjen på så sätt att min dotter kan uppfostra barnet så att det i alla fall får en ordentlig uppväxt med rätt förutsättningar för framtiden!
Kanske skulle det fungera med abortstvång på omyndiga barn, alternativt stelirisering redan vid födseln av små tjej som är barn till tonårsföräldrar. Trenden ser ofta ut så att om man har en ung mamma, blir man en ung mamma själv. Vi väntar på att framtida foskning ska göra att temorär stelirisering är möjlig till upp till en ålder av 20 år.
Förövrigt är jag så jädrans less på ungdomarna nu för tiden. Vart har ansvaret tagit vägen? De är oerhört hänsynslösa. När jag åkte buss i förrgår så fanns det inte några platser på bussen. Jag som är en dam på 65 år och kan emellertid känna att det är jobbigt att stå upp. En ung kvinna, möjligen 18 år, vägrade att ställa sig upp och ge sin plats till mig. Jag är så himlans less! USCH OCH FY! SKÄRPNING!

Frustrerad!!

Hej alla där ute i cyberrymden!
Jag sitter och är frustrerad! Jag satt och drack mitt kaffe (har inte fått användning av läskmaskinen än) och kom över denhär artikeln på aftonbladets web-hemsida. KLICKA PÅ DEN HÄR TEXTEN FÖR LÄNKEN!!
Artikeln handlar om politiker på höger sida av politiken som får lägenheter istället för äldre kvinnor, som jag. Det är hemskt att vi, den äldre generationen, slängs åt sidan likt ruttna bananer på salutorget. Jag ser det hända överallt, och jag tolererar inte mer!
Borde vi snarare inte hedrats? Är det inte vår förtjänst att Sverige ser ut som det gör idag? Är det inte vår förtjänst att allting fungerar? Den yngre generationen, det vill säga våra barn, slänger oss åt sidan som okunniga trasdockor. Men nu känner jag att det måste få ett slut! Vi är inte mindre värda människor! Vi är lika rebellfyllda som ni unga kan vara när det är något som inte passar. Är det jobbigt på arbetsplatsen, då får ni en hel timme i "Uppdrag granskning", men när uppmärksammas våra pensioner? Jag har betalat skatt till min kommun enda sedan jag fylle 18 år, det vill säga, i 47 år har jag betalat skatt till kommunen - och vad är det jag får? En minimumpension på 7000 kr i månaden. Jag känner skam för det Sverige jag bor i. Jag trodde verkligen bättre.
När jag som barnflicka växte upp i ett sverige under 60-talet fick jag lära mig att alla är jämliga, att alla är lika mycket värda. Så ser inte Sverige ut idag. Och jag känner att vi gamla, vi kan minsann också! Om ni håller med mig, skriv gärna en kommentar!

Annars är mitt förslag att alla skriver arga kommentarer i kommentarsfältet på aftonbladets hemsida så vi verkligen kan komma till uttryck för vårt misstycke! Obs! Man måste bli medlem på aftonbladets hemsida.




Läskmaskin!

Hej alla glada läsare!
Jag tänkte bara berätta om ett fantastiskt fynd som jag och min man gjorde härom dagen när vi var och handlade på Rytterfjärdens centrum. På Elgiganten så säljer de tydligen en maskin, som kan göra vatten till läsk på bara några sekunder! Jätte kul tycker vi, så vi var tvugna att köpa en ;-)
Så nu är vi äntligen stolta inhavare av en läskmaskin! Om ni vill köpa en så finns den alltså på Elgiganten i Rytterfjärdens centrum. Ja, vad det finns för saker här i världen.
Annars har min dag inte varit så speciell. Jag har löst korsord i HJ och sen har jag gått en härlig långpromenad med Göran.
Nu ska jag fortsätta läsa Zigenerskan och slottspojken, en fantastisk novell om oövervinnelig kärlek.
Ha det så trevligt alla, och vi hörs snart igen!
Kram!
/ Bettan

Hej hej hallå !

Hej och välkommen till Bettans hörna!

Här kommer jag att skriva om det som händer i min vardag, mina tankar kring saker o ting, samt roliga historier!
När jag har trixat klart på min blogg ska jag skriva lite om vem jag är!
Tjillevippen på er alla!
:-)





RSS 2.0